Atelier
Leven met papier
Leven met papier

"de iris bloeit nog zomerlaat,
ik wacht vol ongeduld
tot hij sterven gaat
en mij zijn vezels achterlaat" 


Sinds 1998 hou ik mij bezig met het zelf maken van papier. Wat mij drijft om dit reeds meer dan 10 jaar te doen, is niet enkel de handenarbeid. Ik val voor de wonderlijke schoonheid en het aparte oppervlak van handgeschepte vellen papier. Maar meer nog laat ik mij boeien door de geheimen die zich schuilhouden achter elke papiervezel apart. Een ganse geschiedenis, een boeiende reis die begint in het Oosten ontvouwt zich beetje bij beetje bij elk papierexperiment. En al leidt dat soms tot een mislukking, het leerproces hou ik graag in mijn handen. Hoe ambachtelijk de materie soms ook lijkt, elk resultaat verrast de schepper en zijn mogelijkheden.

Na verschillende intensieve papiercursussen en masterclasses bij enkele Belgische papierkunstenaars, leerde ik oosterse en westerse technieken combineren. Ook de opleiding "restauratie & conservatie van papier", draagt bij tot een grondige kennis om de mogelijkheden en de beperkingen binnen de papierwereld nog beter te analyseren.
Sinds verschillende jaren laat ik ook anderen meegenieten van de ambacht "papier scheppen", een intense vorm van ontspanning, van inspanning.
Onder de vorm van workshops, ervaart elke deelnemer de uitstraling van handgeschept papier: de zachtheid van katoen, de ruwheid van hennep of het broze van een plantaardig vel.

(Het aanbod vindt u onder ‘workshops-programma’)