Onze activiteiten


Je laten onderdompelen in de geheimen van papier? Het kan tijdens 1 van de workshops, of een lezing op maat. Dieper ingaan op de materie papier, en vooral experimenteren met de mogelijkheden kan tijdens de meerdaagse vakantieworkshops.

Placeholder

Lezingen


Graag kom ik vertellen over het papierambacht en het belang ervan. Zeker in artistieke opleidingen van middelbare of hogere graad is er een tekort aan papierkennis. Uiteraard zit het digitale decennium er voor iets tussen.
De wetenschap hoe papier vervaardigd werd in het verleden en nu , kan vele kunstenaars positief beïnvloeden in hun werk.
In overleg pas ik mijn lezing aan aan het doelpubliek. Er kan ook gekozen worden voor een beknopte of uitgebreide lessenreeks of kom ik als gastdocente een theoretische of praktische uiteenzetting geven.


Placeholder

Workshops


De workshops worden herleid tot de kern van de ambacht : met praktische kennis de cursist op weg helpen en de zin tot experimenteren aanreiken.
Voor deze workshops koos ik het nabijgelegen Arboretum als uitvalsbasis: een dankbare oase voor de papiermaker, een aangename werkplek voor de cursist en een uitgelezen moment om de prachtige tuin voor of na te bezoeken.
In ‘de kalender’ vind je data terug.


Placeholder

Vakantie
Workshops


Enkele jaren geleden renoveerde ik samen met mijn man een mooie groepsaccomodatie in het dorpje Mon Idée in de Franse Ardennen, inclusief werkatelier. Cursisten kunnen hier naar hartelust werken. Het atelier beperkt zich niet tot de papiermaker maar is voorzien voor tal van creatieve, muzikale of andere inspirerende activiteiten. De aanpalende bijzondere dokterswoning kan 14 mensen herbergen en de grote tuin charmeert iedere bezoeker.
(www.monidee.org)